top of page

Το κακό, σε αυτόν τον κόσμο, προέρχεται από την αμαρτία.

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015, η Δρ. Anca-Maria Cernea, ιατρός στο Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο "Victor Babes" και Πρόεδρος του Συνδέσμου Καθολικών Ιατρών του Βουκουρεστίου (Ρουμανία), έκανε την ακόλουθη εισήγηση ενώπιον του Πάπα Φραγκίσκου και της Συνόδου των Επισκόπων:



Άγιε Πάτερ, Συνοδικοί Πατέρες, Αδελφοί και Αδελφές, εκπροσωπώ την Ένωση των Καθολικών Ιατρών από το Βουκουρέστι. Είμαι από τη Ρουμανική Ελληνοκαθολική Εκκλησία. Ο πατέρας μου ήταν ένας Χριστιανός πολιτικός ηγέτης, ο οποίος φυλακίστηκε από τους κομμουνιστές για 17 χρόνια. Οι γονείς μου ήσαν τότε αρραβωνιασμένοι με σκοπό να παντρευτούν, όμως ο γάμος τους έλαβε χώρα 17 χρόνια αργότερα. Η μητέρα μου, όλα αυτά τα χρόνια, περίμενε τον πατέρα μου, αν και δεν ήξερε καν αν ήταν ακόμα ζωντανός. Ήσαν και οι δυο τους ηρωικά πιστοί στον Θεό και στον αρραβώνα τους. Το παράδειγμά τους αποδεικνύει ότι με την χάρη του Θεού μπορούμε να υπερβούμε τις ζοφερές κοινωνικές συνθήκες και υλική φτώχεια. Εμείς, ως Καθολικοί ιατροί που υπερασπιζόμαστε την ζωή και την οικογένεια, το αντιλαμβανόμαστε αυτό πρωτίστως ως μία πνευματική μάχη.


Η υλική φτώχεια και ο καταναλωτισμός δεν είναι η κύρια αιτία της κρίσης στον θεσμό της οικογένειας. Η κύρια αιτία της σεξουαλικής και πολιτιστικής επανάστασης είναι ιδεολογική. Η Παναγία της Φάτιμα είχε πει ότι «οι πλάνες της Ρωσίας θα εξαπλωθούν σε όλον τον κόσμο». Αυτό έγινε για πρώτη φορά με μια βίαιη μορφή, όπου ο κλασικός Μαρξισμός σκότωσε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους. Τώρα όμως, η διάδοση των πλανών γίνεται ως επί το πλείστον μέσω του πολιτιστικού Μαρξισμού. Υπάρχει μία αδιατάρακτη συνέχεια από την σεξουαλική επανάσταση του Λένιν -μέσω του Γκράμσι και της Σχολής της Φρανκφούρτης- μέχρι την σημερινή «ιδεολογία του φύλου» και των «δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων». Ο κλασικός Μαρξισμός ισχυρίστηκε ότι θα επανασχεδιάσει την κοινωνία, μέσω της βίαιης αρπαγής της ιδιοκτησίας. Τώρα, η επανάσταση πηγαίνει βαθύτερα: Ισχυρίζεται ότι θα επαναπροσδιορίσει την οικογένεια, την ταυτότητα των φύλων και την ανθρώπινη φύση. Αυτή η ιδεολογία αυτοαποκαλείται «προοδευτική». Όμως δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η πρόταση του αρχαίου όφεως στον άνθρωπο, να αναλάβει δηλαδή τον έλεγχο των πάντων υποκαθιστώντας τον Θεό, να φτιάξει μια "σωτηρία" εδώ, σε αυτόν τον κόσμο. Δηλαδή, πρόκειται για μία πλάνη θρησκευτικής φύσεως:

Είναι ο Γνωστικισμός.

Και είναι καθήκον των ποιμένων να την αναγνωρίσουν και να προειδοποιήσουν το ποίμνιο για τον κίνδυνο αυτόν.


«Να ζητάτε πρώτα την βασιλεία του Θεού και τη δικαιοσύνη του, και όλα τα υπόλοιπα θα σας προστεθούν» (Ματθ. 6:33).


Η αποστολή της Εκκλησίας είναι να σώσει ψυχές.


Το κακό, σε αυτόν τον κόσμο, προέρχεται από την αμαρτία. Όχι από την άνιση κατανομή του πλούτου ή την «κλιματική αλλαγή».

Η λύση είναι η εξής:

Ο ευαγγελισμός.

Η μεταστροφή.

Όχι ο διαρκώς αυξανόμενος κυβερνητικός έλεγχος. Ούτε μια παγκόσμια κυβέρνηση. Αυτά τα δύο είναι σήμερα τα κύρια μέσα για την επιβολή του πολιτιστικού Μαρξισμού στα έθνη μας, υπό τις μορφές του ελέγχου του πληθυσμού, της αναπαραγωγικής υγείας, των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, της σεξουαλικής διαπαιδαγωγήσεως, και ούτω καθ' εξής.

Αυτό που χρειάζεται ο κόσμος σήμερα δεν είναι ο περιορισμός της ελευθερίας, αλλά η πραγματική ελευθερία, η απελευθέρωση από την αμαρτία: Η Σωτηρία.


Η Εκκλησία μας κατεστάλη από τη σοβιετική κατοχή. Όμως κανένας από τους δώδεκα Επισκόπους μας δεν εγκατέλειψε την κοινωνία με τον Άγιο Πατέρα. Η Εκκλησία μας επέζησε χάρη στην αποφασιστικότητα των Επισκόπων της και το παράδειγμά τους, αντιστεκόμενη στις φυλακίσεις και τον τρόμο. Οι Επίσκοποί μας ζήτησαν από την κοινότητα να μην ακολουθήσει τον κόσμο. Όχι να συνεργαστούν με τους κομμουνιστές. Τώρα, χρειαζόμαστε μια Ρώμη που θα πει στον κόσμο: «Μετανοείτε από τις αμαρτίες σας και στραφείτε προς τον Θεό, διότι η Βασιλεία των Ουρανών πλησιάζει».


Όχι μόνον εμείς, οι λαϊκοί Καθολικοί, αλλά και πολλοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί προσεύχονται με αγωνία για την παρούσα Σύνοδο. Διότι, όπως λένε, αν η Καθολική Εκκλησία ενδώσει στο «πνεύμα αυτού του κόσμου», τότε θα είναι πολύ δύσκολο για όλους τους άλλους Χριστιανούς να αντισταθούν.




Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page